giovedì 22 luglio 2010

Placinta Cu Mar

INGREDIENTE NECESARE:
  • 200 grame de unt;
  • 5 oua;
  • 150 grame de zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 plic praf de copt;
  • un varf de sare;
  • 2 mere golden
  • o lamaie taiem

Curatam merele le taiem in doua si le feliem, le asezam intr-o caseruola iar pe deasupra stoarcem zeama de lamaie, presuram putin zahar pe deasupra si le lasam la macerat .

Luam ouale si separam albusul de galbenus. Albusul il batem bine bine, iar galbenusul il amestecam cu zahar pana devine ca o crema. Apoi unim galbenusul cu albusul adaugand treptat treptat faina si untul deja topit.

Pentru a obtine o placinta mai pufoasa putem adauga si un pahar cu lapte. Prin urmare putem sa adaugam un varf de sare un pic de vanilie sau un strop de rom iar apoi praful de copt stins cu lamaie. In final trebuie sa obtinem o pasta destul de consistenta si nu lichida. Varsam jumatate din compoziti anostra intr-o tava tapetata cu unt si faina, adaugam merele si turnam si cealalta jumatate de compozitie. Iar apoi bagam la cuptor ( incalzit in prealabil) pentru 35-40 min. Scot tava din cuptor si presar zahar pudra. Se serveste calduta.

POFTA BUNA


2 commenti:

  1. iao Laurela, come stai? Buon inizio settimana ed un bacio da Torino.

    RispondiElimina
  2. Un sorriso ed un pensiero per te. Grazie:-)

    RispondiElimina